Bokfrågornas ABC: Bokstav 13.

Dags för veckans frågor från Lilla O

  • Berätta om en bok där mat har stor betydelse.

En författare som har mat i fokus i alla sina böcker (tror jag) är Joanne Harris, själv har jag bara läst ”En doft av apelsin” som jag tyckte väldigt mycket om. Om att återvända som gammal till sin hemstad med en hemlighet som de flesta har glömt men som sakta kommer upp till ytan. Huvudpersonen driver dessutom ett välbesökt creperie och apelsiner har en stor del i historien.

  • Vems memoarer skulle du helst av allt vilja läsa?

Jag läser ganska mycket memoarer och gärna i vitt skilda genrer. Har nog en hel del på min önskelista, men kan inte komma på någon specifik människa just nu som jag skulle vilja läsa mer än någon annan. Tar dock gärna emot tips på bra memoarer.

  • Man Booker Prize for Fiction har delats ut till en författare inom det fd. brittiska samväldet sedan 1969. Här finns alla vinnarna. Här du någon favorit?

Har bara läst en av författarna på listan, Salman Rushdie, dock inte en boken. Dock vet jag att 2002 års vinnarbok av Yann Martel ligger i min hög hemma hos föräldrarna. Så den är iaf på väg att läsas, inom några år.

  • Jag söker också en bok om makt.

Makt kan ju se ut och ske på så många olika sätt och hjärnan har lite svårt för att bestämma sig för vilken sort den ska fokusera på. Så jag väljer att ta några olika. Luke Rhineharts ”Tärningsspelaren” där huvudpersoner låter tärningen ha makten över hans liv, Hanna Svenssons ”När blodsbanden brister” om maktlösheten i kampen mot samhällets regler och byråkrati och alltså om vilken makt statliga instanser har över den enskilda människan, Chuck Palahniuks ”Diary” där människor som huvudpersonen tror är hennes familj visar sig styra lite för mycket över hennes liv. När jag tittar  igenom min bokhylla så känns det som att väldigt många böcker har någon form av makt som en stor del av historien.

Annonser

2 thoughts on “Bokfrågornas ABC: Bokstav 13.

  1. Lilla O skriver:

    Tärningsspelaren är verkligen hemsk. Något oskyldigt som helt spårar ur. Harris har jag inte läst trots att jag tänkt det tusen gånger.

  2. […] Ett liv utan böcker är inget liv […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s