Bokfrågornas ABC: bokstav 15

Så var det dags för veckans bokstav från Lilla O där det är dags för just, O.

1. Ännu ett bokpris den här veckan, ett endast för kvinnor Orange Prize for Fiction som delats ut sedan 1996. Vet du något om priset? Har du läst böcker av någon pristagare? Är det bra med ett pris för kvinnliga författare?

Hade aldrig ens hört talas om priset innan jag läste Paperback lovers blogg där hon har en utmaning om att läsa alla böckerna under ett år. Verkar dock vara intressanta böcker, så någon gång hoppas jag att jag har tid att sätta mig in i det lite mer.

2. Berätta om en bok som du tyckte mycket om, trots att du inte trodde att du skulle gilla den. En oväntad favorit alltså!

Eftersom det finns så otroligt mycket bra böcker som väntar på att bli lästa så är det inte så ofta som jag läser böcker som jag inte är sugen på. Så det senaste oväntade bra boken, kanske ingen favorit, men fortfarande gillade jag den bättre än väntat, är nog Neil Gaimans ”Neverwhere”.

3. Jag är inget fan av Peter Harrysson, men tänker ändå sno ett av hans favorituttryck. Jag vill att du berättar om en bok som var olidligt spännande!

Deckare är ju inte min genre, och det är väl kanske där det är mest spännande på ett sånt sätt. Så jag får svara Dennis Lehanes ”Patient 67”, eller Shutter Island som den heter nu. Det är nog den enda deckaren jag läst i mitt liv som jag gillat.

4. Och slutligen vill jag höra om en bok om ett mindre trevligt ämne. Har du läst någon bok om otrohet som du tycker är bra?

Tror inte jag har läst någon bok där otrohet varit en så stor del av en bok. Så jag får passa på den här frågan.

Annonser

2 thoughts on “Bokfrågornas ABC: bokstav 15

  1. Börje skriver:

    Bland de bästa böcker jag läst

  2. Lilla O skriver:

    Patient 67 är riktigt bra. Ingen deckar-deckare. Neverwhere har jag inte hört talas om, ska kolla upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s