Hoola Bandoola – Örjan Svedberg

Hela titeln till den här boken säger egentligen det mesta om den här boken, Hoola Bandoola – om ett band, en tid, en stad.  Det här är nämligen en bok som handlar om betydligt mer än bara bandet Hoola Bandoola Band. Den handlar om Malmös musikrörelse på 70-talet, om politiken som påverkade människorna både i Sverige och i Världen. Självklart handlar den även om bandet och dess medlemmar. Om hur deras väg in i Hoola Bandoola såg ut och vad som hände efteråt.

Det är intressant att se hur ett av Sveriges största band kom till och att få en liten bakgrundshistoria till de olika låtarna. Dock skulle jag inte rekommendera denna boken till någon i min egen ålder då det är väldigt mycket namedropping  av personer, platser, klubbar och olika politiska händelser som jag inte alls har någon koppling till. Dessutom tycker jag att den är lite rörig, det hoppar fram och tillbaka mellan åren och jag har inte riktigt något att hänga upp de olika tillfällena på då jag har alldeles för dålig koll på vad som hände i världen de olika åren vid den här tiden. Däremot tror jag att någon som har vuxit upp i eller runt Malmö på den här tiden kan ha några timmars trevlig läsning framför sig i den här boken.
Ett stort plus till boken är att man får en cd-skiva med några Hoola Bandoola låtar på, och boken gör sig helt klart bäst när man kommer in i rätt stämningen genom att ha musiken på i bakgrunden.

(Recensionsex från förlaget)

Annonser

One thought on “Hoola Bandoola – Örjan Svedberg

  1. Har också den boken men har ej läst ännu. Men ser såklart fram emot att läsa den så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s