Fallet Vincent Franke – Christoffer Carlsson

Fallet Vincent Franke handlar om Vincent Franke. Han missbrukar morfin, och även andra droger han får tag på, och är en känd langare med en trogen kundkrets i Stockholm. Han är mer eller mindre konstant hög och har inte riktigt kontroll över sig själv. När boken börjar har han precis lämnat häktet efter en två veckors visit och strax efter att han kommer hem så kommer hans vän Marko dit med en kvinna som han ber Vincent hålla koll på, hon får absolut inte lämna hans lägenhet mer får Vincent inte veta. Efter detta är Vincent liv inte sig likt mer, han ser sin ungdomskärlek Felicia i kvinnan som vi får veta heter Maria, och han faller handlöst för henne. Något en impulsiv morfinist kanske inte borde göra, speciellt inte när Maria har kopplingar till den under världens mäktigaste man.

Jag har lite svårt att komma in i boken i början. Har lite svårt för Carlssons språk, de korta meningarna och sådär. Men en sådär 100 sidor in i boken tycker jag den börjar ta sig, händelserna kommer igång ordentligt och jag blir mer engagerad i hur det ska gå för både Vincent och Maria. Även de tillbaka blickar från Vincents bakgrund, om hans pappa och om Felicia blir mer intressanta när pusselbitarna börjar falla på plats. Ett stort plus är även att det är svårt att förutse vad som kommer att hända vilket gör att det blir en riktig sidvändare mot slutet.

(Rec.ex. från förlaget.)

En tanke på “Fallet Vincent Franke – Christoffer Carlsson

  1. […] längtar redan tills nästa bok av Carlsson kommer. Jag tycker han har växt enormt sedan debuten Fallet Vincent Franke och det har trots allt bara gått ett år sen den kom ut och jag kan bara hoppas han fortsätter […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s