Bokfrågornas ABC: Bokstav 21

Så var det onsdag igen och här kommer veckans frågor från Lilla O.

Bokstaven U gäller den här veckan. Den sista hyfsat lätta bokstaven på rätt många veckor känns det som:

1. Vilken ungdomsbok skulle du rekommendera till vuxna läsare?

Just nu läser jag del två av ”Den mörka materian” av Philip Pullman, tyckte väldigt mycket om ettan, Guldkompassen. Var väldigt tveksam när jag började läsa men den var mycket bättre än väntat, så den kan jag rekommendera. Annars var det faktiskt väldigt länge sen jag läste någon ungdomsbok faktiskt.

2. Finns det några böcker som du undviker?

Deckare, och allra mest svenska deckare.

3. Berätta om en riktigt underhållande bok!

Jag hade väldigt roligt när jag läste ”Tärningsspelaren” av Luke Rhinehart. Det verkar vara en bok som man antingen älskar eller hatar, jag älskade den. Och tänker nog att jag borde läsa om den snart.

4. Och slutligen vill jag att du tipsar om en bok som är alldeles underbar!

Jag tycker ju allra mest om böcker som är ganska sorgliga, men de flesta sådana böcker har ju fantastiskt underbara slut. Så jag säger nog alla Torey Haydens böcker här, för att man alltid blir så varm i hjärtat när man får veta hur bra det går för barnen.

Annonser

6 thoughts on “Bokfrågornas ABC: Bokstav 21

 1. Lilla O skriver:

  Hatar är kanske hårt, men jag var inte förtjust i Tärningsspelaren. Torey Hayden borde jag läsa eftersom jag arbetar med den kategorin elever, men samtidigt undviker jag dem kanske just därför.

 2. s. skriver:

  Jag måste verkligen svara på de här frågorna sedan nån gång när jag har tid. Och tid att läsa annat än i studiesyfte så jag inte behöver gå tillbaka till mellanstadiet för att hitta en bok som passar som svar ;)

  • L.H. skriver:

   Det tycker jag du ska göra, det är väldigt skoj faktiskt. Fast ibland fasligt svårt att hitta böcker som passar, jag har ju knappt några av de jag läst hemma och mitt detaljminne när det kommer till böcker är inte direkt så bra.

   • s. skriver:

    Du får skriva upp alla titlar bara då. Och kanske ta en bild som jag brukar göra? Då minns man ganska bra vad man läst, och när man ser bilder minns man lite bättre vad man tyckte om dem också :)

   • L.H. skriver:

    jo, tanken är väl att bloggen här ska ge mig lite mer att gå på i längden när det kommer till att minnas böcker. Men det återstår att se om ett år eller sådär om det hjälper. :)

 3. […] Ett liv utan böcker är inget liv […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s