Jag älskade honom – Anna Gavalda

Jag älskade honom är en väldigt kort bok och man kastas rakt in mitt i historien. Det handlar om Chloé, som precis blivit lämnad av sin man, och om Pierre, hennes svärfar. De sitter nu i ett öde hus och pratar om livet, och Pierre öppnar sig för första gången för Chloé. Han som tidigare har varit en kall fasad berättar nu djupt och känslofyllt om livet som gått.

Som sagt är det en väldigt kort bok, men det här att man kastas rakt in i historien gör den lite längre, man får själv lista ut lite vad som har hänt och de första sidorna är jag ganska förvirrad. Men det löser sig ganska snabbt. Samtalet som pågår mellan Pierre och Chloé känns trovärdigt och den tar vägar som gör att det som är svart och vitt i början av boken inte är det med tiden.
Dock läste jag boken lite väl uppstyckat, jag tror den hade blivit bättre av att sträckläsas. Vilket inte är så svårt att göra eftersom den bara är 150 sidor. Dessvärre var min vecka alldeles för fullspäckad och stressig för att jag skulle ha tid och ork att läsa någon längre stund.  Dumt, men jag ser framemot att läsa fler böcker av Gavalda.

Annonser

2 thoughts on “Jag älskade honom – Anna Gavalda

  1. s. skriver:

    Jag sträckläste den när jag åkte till Göteborg förra året och kan inte alls säga att jag blev imponerad. Kanske att jag tyckt bättre om den om jag inte läst Tillsammans är man mindre ensam, för den är en av mina bästa läsupplevelser nånsin, innan och hade sådana höga förväntningar på allt hon skrivit.. men nu blev det bara platt fall. Jag är fortfarande hoppfull om Anna Gavalda i det stora hela ändå, förhoppningsvis blir nästa läsupplevelse med henne lika bra som Tillsammans..

    • L.H. skriver:

      ah, jag kan tänka mig att det nog funkar bäst som första läsning av en författare. Jag blev väldigt sugen på att läsa mer för det här kändes som ett litet smakprov bara. Men har ”tillsammans…” i bokhögen, får se om den kommer med hem i flytten eller om den hamnar i förrådet fram tills nästa år. läsas ska den göra iaf, förr eller senare. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s