Bärnstenskikaren – Philip Pullman

Äntligen är jag tillbaka i läsandet igen efter att ha slutfört världens roligaste examensarbete, flyttat hem till Staden med stort S och påbörjat mitt första jobb som färdig förskolelärare. Pjuh, det har varit några stressiga månader men nu har jag äntligen tid till att läsa igen.

Första utlästa boken på över två månader blev Bärnstenskikaren, den tredje delen i Philip Pullmans trilogi ”Den mörka materian”. Vi följer Lyra och Will på deras färd genom de olika världarna där de möts av olika hinder men som alltid lyckas de på olika sätt klara sig igenom det mesta. Kriget mellan de olika världarna och Auktoriteten är också en viktig del av boken, likaså har Mary Malone, forskaren från ”Den skarpa eggen” en stor betydelse för berättelsen. Det är en bok där det händer väldigt mycket på väldigt många olika ställen samtidigt.

Jag hade inte riktigt tid att sitta ner och läsa några längre stunder i början av boken, och jag tror att det gjorde att jag aldrig riktigt kom in i boken på samma sätt som jag gjort med de två första delarna. Sen tyckte jag det märktes lite mycket på slutet att det är en bok som är riktad till ungdomar, fast mest kändes det nog som att vissa delar av slutet var lite censurerat och riktat till små barn. Men bortser man från en del av slutet så tycker jag det är en trilogi som är väl värd att läsas.

Annonser

3 thoughts on “Bärnstenskikaren – Philip Pullman

  1. evacecilia skriver:

    Grattis till examen och vad härligt att du har tid att läsa igen!
    Jag sträckläste trilogin för ett par år sedan – jag tyckte de var otroligt bra. Nu har jag nyligen läst de första två böckerna av Susan Collins (Hungerspelen och Fatta eld) och är lika gripen av dom.

  2. linn skriver:

    Åh! Ska kolla om jag httar någon bra bok! =) Några tips??!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s