Jordens bästa käk – Isak Wiig, Lotta Lundgren, Maximillian Lundin

Nu är det dags att recensera en lite annorlunda bok här på bloggen, nämligen en kokbok. Jordens bästa käk är en lite annorlunda kokbok som blivit till litegrann över en helg. De tre kock-kollegorna och vännerna Lotta, Isak och Maximillian tog med sig vad de behövde för att laga mat och åkte till en gård i Skåne där de lagade all mat, tog alla fotona och framför allt – plockade så mycket som möjligt av råvarorna direkt från gårdens odlingar. De tre kockarna har olika lång erfarenhet och väldigt olika bakgrund. De blir alla tre fint presenterade och man får en bra inblick i  hur de tänker i sitt matlagande. Vi får även ta del av lite fördjupande kunskap om ett par av råvarorna, t.ex. spetskål och morötter. Det är mycket blandade recept så här finns något för alla tror jag. Som sig bör i alla kokböcker finns här även lite fika recept och efterrätter.

Det är en fin kokbok med många inspirerande recept och framför allt otroligt fina bilder. Jag finner mig själv i köket bläddrandes i boken flera gånger bara för att få se på alla spännande rätter. Har än så länge bara provlagat ett recept, men det var väldigt lätt att följa och oj så gott det blev. Efter första tuggan var reaktionen tydlig – Det här gör vi om igen!. Jag ser framemot att testa fler recept och att få ta del av den fina boken många gånger till.

Annonser

4 tankar om “Jordens bästa käk – Isak Wiig, Lotta Lundgren, Maximillian Lundin

 1. lotta lundgren skriver:

  Tack, det var fina ord!

 2. Isak Wiig skriver:

  roligt att läsa. Känskan skall finnas i magen.
  Isak Wiig

  • Camilla skriver:

   Då undrar jag såhär: Om man, man somi jag, inte äter kött finns det trevliga ting mer än tillbehör i boken då. Jag kan ju ana att det gör det, för hoppla vad trevlig den verkar!

   • L.H. skriver:

    Den utgår ju väldigt mycket från de grönsaker och rotfrukter som odlas på gården där kokboken gjorts. Så jag tror defintivt du kan få ut mycket av den även som vegetarian. Där finns många recept utan kött, och där det är kött med tror jag att det i många fall är väldigt lätt att byta ut mot ett vegetariskt alternativ.
    Ja, det är en super trevlig bok på många sätt. Väl värd att ha hemma i köket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s