Gästrecension: The Dwarves – Markus Heitz

Boken handlar om en av de där raserna som Tolkien gjorde populära med sitt fantasy epos om härskarringen, vilken av dem borde inte vara så svårt att gissa sig till. Det är dvärgen Tungdil som blir vår guide när författaren Markus Heitz tar sig an uppgiften att göra dvärgar till mer än bara bihang i fantasy sammanhang. Själva storyn har berättats många gånger tidigare, det är det föräldralösa barnet som blir involverat i världsomvälvande planer och händelser. Skillnaden är bara att den här gången är det en dvärg som spelar huvudrollen.

Boken är bra skriven, huvudpersonen och dvärgarna runtomkring honom (och även de människor han slår följe med) är intressanta och roliga att följa. Heitz lyckas bra med att beskriva dvärgar och dvärgsamhället, med politiska intriger, fördomar och traditioner. När det kommer till dvärgarna i boken så känns de verkligen som dvärgar skall, enligt den traditionella fantasyn iallafall.

Mitt enda problem med boken är att elakingen i boken, han känns inte så där super farlig som han borde. Men det är en bok jag rekommenderar för fantasy intresserade, är du inte det så kanske du skall börja med något annat.  / M.H.

Annonser

One thought on “Gästrecension: The Dwarves – Markus Heitz

  1. […] bok två i en serie böcker om dvärgarna i Girdlegard, recensionen av den första boken hittar du här. det är inget måste att ha läst första boken innan man börjar läsa den här, men som alltid […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s