Där havet slutar – Jacquelyn Mitchard

Det är dags för Beth att åka på studentjubileum i hemstaden Chicago och hon bestämmer sig för att ta med sina tre barn för en liten weekend. Men redan innan dem hunnit checka in på hotellet händer det som absolut inte får hända, Ben, hennes tre-åriga son försvinner spårlöst. Och det som först bortförklaras och påstås bli uppklarat inom några timmar blir till en nio år lång kamp om hur man överlever när ens barn inte är där längre. Alla kvarvarande familjemedlemmar hanterar förlusten på olika sätt och det driver familjen både isär men ändå framåt. När det sen, 9 år senare, ringer på dörren och 12 årige Sam står där vänds livet upp och ner än en gång.

Man förstår ju redan från början att ”Där havet slutar” inte är någon upplyftande historia. Ingen i familjen tar kidnappningen speciellt bra, vilket är förståeligt. Antingen klandrar dem sig själva eller varandra. Mest av allt får vi följa mamma Beth och sonen Vincent. Det är dem som tar det hårdast men de har väldigt olika sätt att agera ut det på. Beth som gräver ner sig i ett ingenting för att överhuvudtaget kunna orka andas igenom ännu en dag. Och Vincent, som blir den där typiska bråkiga tonåringen, som så snyggt beskrivs i sessionerna med psykologen. Hur han bit för bit öppnar lådan som han stängde den där dagen då Ben försvann. Det är snyggt skrivet, och det går absolut inte att varken förutspå eller gissa vad som har hänt, och vad som kommer hända. Det är bra personbeskrivningar av personer som många gånger är ganska otrevliga och jobbiga. Men även fina sidokaraktärer som polisen Candy som blir inte bara spaningsledare utan även en god vän till familjen.

Jag tror att jag när jag plockade upp denna boken verkligen var sugen på elände, därför gillade jag den enormt. Men man ska nog vara beredd på det, det är inget glatt och positivt det här, men det är bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s