Gästrecension: The Brazen Gambit – Lynn Abbey

 

Del ett av fem i serien Chronicles of Athas, en bokserie som utspelar sig på Athas, en rollspelsvärld till AD&D som heter Dark Sun. En värld av sand och sten där allting handlar om din egen överlevnad.Det är en fantasy värld (tänk dig Tolkien) med magi, Alver, Dvärgar, Halvlängdsmän (Hober), fast de är inte som de brukar vara, på Athas är allt anpassat för överlevnad i farliga miljöer där den starkes rätt alltid gäller.

 

Den här boken känns redan från början som en bok baserad på ett rollspel, läsaren översköljs av information från första början, information som om det varit författarinnans egen värld hade kommit fram allt eftersom eller inte alls (då den kanske inte är nödvändig för historien), men när den nu redan finns så antar jag att den är svår att bortse från.

 

Boken handlar om en tempelriddare i en av Athas stadstater som kommer en konspiration på spåren och tvingas fly bort från den tempelriddarvärld som han är van vid.

 

Boken är lättläst, och om man har spelat Dark Sun eller vill läsa fantasy i en hårdare miljö än vanlig fantasy så är den här boken av intresse. / M.H.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s