Haunted – Chuck Palahniuk

Haunted är boken om en grupp människor som alla övergett sitt liv i tre månader för att vara med på ett ”writer’s retreat”. Tror dem. Men Mr Whittier som håller i det har en helt annan tanke. Han anser att för att lyckas skriva det där livsverket du alltid drömt om, då måste du bort från allt extra i livet. Därför låser han in hela gruppen i en gammal teater under tre månaders tid. Väl inne på teatern gör deltagarna allt för att de ska plågas så mycket som möjligt för att ha den bästa historien att berätta när de väl kommer ut.

Blandat med historien som pågår i nutid får vi även dikter om de olika personerna, och varje person får berätta en eller flera historier. Alla historier om deras eget liv som gör att man förstår vad det är som fått dem att söka sig till det här skrivarlägret.

Det här är en helt galen bok. Som vanligt när det är Palahniuk som skriver. Den första historien får mig att inte vilja fortsätta läsa boken för att det är så äckligt berättat men jag fortsätter ändå för jag vill trots allt veta vad det ska bli av boken. Och det blir bättre, men är du inget fan av Palahniuk är det nog inget för dig. Är du däremot som mig, som älskar Fight Club, Survivor och Diary, så läs. För det är trots allt Palahniuk, och det går inte att inte gilla det. Även om det som helhet är en mycket märkligt bok, så finns där riktiga guldkorn inuti som är väl värda ett par timmars lästid.

Annonser

One thought on “Haunted – Chuck Palahniuk

  1. […] Haunted av Chuck Palahniuk – Självklart finns det fler Palahniuk böcker i min hylla. För er som missat det, det här är min absoluta favoritförfattare. Man blir aldrig besviken över hans galna böcker, du vet aldrig vad som väntar. Läs! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s