Gästrecension: The Darkness Before the Dawn – Ryan Hughes

Chronicles of Athas – Bok 2

Ytterligare en bok om rollspelsvärlden Athas. Den här gången handlar det om Jedra och Kayan som efter att ha blivit sålda som slavar upptäcker att de när de sammarbetar får stora mentala krafter. Dessa krafter visar sig vara en fara både för dem själva och för andra i deras närhet, så efter att ha blivit befriade från sina slavägare börjar de leta efter någon som kan lära dem att kontrollera deras mentala krafter.

Varje del i serien är fristående och du behöver egentligen ingen förkunskap om världen som historien utspelar sig i, men det hjälper. Det gör världen lite mer levande. Andra fantasy böcker är kanske 700-800 sidor per bok och kommer ofta i serier på 3+ böcker, så författarna har gott om plats att fylla ut sin värld och sina karaktärer. Men böckerna i den här serien är runt 300 sidor och därför är det en hel del som lämnas till läsaren att fylla ut, och där är det bra om man redan kan något om världen som historien utspelar sig i.

I sig självt blir omdömet att boken är torftig och ganska intetsägande, men om den läses i ett större sammanhang för att ge lite mer liv åt rollspelsvärlden Athas så är den helt ok (men inte mycket mer än det) och precis som del ett i den här serien så är den väldigt lättläst. / M.H.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s