Gästrecension: The Revenge of the dwarves – Markus Heitz

Del tre i eposet om dvärgen Tungdil och de andra dvärgarna i Girdlegard. Det var planerat att det här skulle varit sista delen, men jag har fått nys om att det har kommit en till på tyska som kommer att släppas på engelska i juli (och som jag ser fram emot att få läsa). Och det känns som en avslutande bok, Markus bjuder in utanförvärlden till Grindlegard och låter läsaren ta del av en bit av den värld som finns på andra sidan om bergen och dvärgarnas fästningar. Och även om det lämnas många öppningar för vidare intriger så känns det lite som att författaren var trött på den här världen och dess tjurskalliga invånare.

Men det innebär inte att historien får lida. Den är faktiskt bättre än de två föregående och sätter ribban ganska högt för del #4 som jag nu ser framemot med viss tillförsikt, klarar författaren verkligen att hålla samma kvalité på nästa del när han varit ifrån i 6 år? Eller kommer det bli en helt annorlunda bok på grund av att han varit ifrån sitt projekt för länge och fått inspiration från helt andra saker än dem som drev honom att skriva de tre första böckerna? Återstår att se, men jag hoppas!

Själva historien är en direkt fortsättning av bok 2 med en ny dimension i form av världen utanför Girdlegard som blir allt mer involverad. Jag rekommenderar att läsa både bok 1 och bok 2 innan den här boken påbörjas, de behövs dock inte läsas i följd, utan det behövs bara att man har lite hum om de inblandade karaktärerna och världen i sig. / M.H.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s