Tillbaka till henne -Sara Lövestam

Tillbaka till henne handlar om Signe, och om Hanna. Två parallell historier ca 100 år ifrån varandra. Det är Hanna, som en dag får ett par glasögon, ett par skor, en brosch och en linjal i sina ägor. Och sakerna påverkar henne starkt, så starkt att hon måste ta reda på deras verkliga ursprung. Det blir starten på en rejäl resa för henne. Där hon både hinner skälla ut sin mamma och börja fundera över sitt eget värde.
Den andra historien är om Signe, som levde och kämpade för den kvinnliga rösträtten i början på 1900-talet. Och som dessutom levde ett inte helt enkelt liv på flera plan. Vi får följa henne där hon dras in i politiken och hur hon får del av storstadslivet trots att hon bor i den lilla landsorten Tierp.

Den här boken kan tyckas lite tråkig om man bara läser baksidestexten, jag var inte sådär super peppar när jag började läsa. Men, ojojoj, det här är inte vad det verkar vara från början. Det är en välfylld bok, med många trådar som så snyggt knyts ihop och jag vill bara läsa lite till för att veta nästa detalj, trots att jag redan från början egentligen vet hur det mesta ska sluta.

Ett tag i mitten undrade jag hur tusan historien skulle hålla i hela 600 sidor, men det hade jag aldrig behövt oroa mig för. Det är en genomtänkt story och de 600 sidorna är alla väl värda sin plats. Och det jag saknade i Lövestams förra bok (I havet finns så många stora fiskar) tar hon igen med råge nu. Det är ett bra språk som flyter och historierna känns fylliga och jag känner mig nöjd när boken tar slut. Jag tror till och med att jag skulle kunna dra till med att det här är årets bästa bok, eller iaf i en klar topp 5. Så vad väntar du på? Gå och läs nu genast!

(rec.ex från förlaget)

4 tankar om “Tillbaka till henne -Sara Lövestam

  1. Monika skriver:

    Spännande, jag har precis köpt hennes bok Udda, efter ett tips på en annan blogg. Har inte läst den än, men det kommer väl.

  2. sandralinneas skriver:

    Den här boken står redan på min läslista (mest pga framsidan tror jag ;) och slåss om uppmärksamheten med alla de andra. Det känns bra att få bekräftelse på att den hör hemma där, men det återstår ändå att se hur länge det dröjer tills jag får tillfälle att läsa den…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s